close
България

Аварирал климатик причинил огнения ад в Лисец

pojar

Аварирал климатик може да се окаже главният виновник за пожара, в който загинаха млада жена и двете й деца в ловешкото село Лисец тази нощ. Това предположение изказа кметът на селото Пламен Върбановски.

„Такъв страховит пожар в селото не сме виждали. Къщата се бе превърнала в огромна клада и озаряваше всичко наоколо“, разказа той. Не знаел много за младото семейство, тъй като наскоро се заселили в Лисец. Около 30-годишната Ася и съпругът й били етнически турци, скромни и трудолюбиви, но страняли от другите. Мъжът работел в гр. Летница и тази нощ бил на смяна. Ася пък се грижела за отглеждането на двете им дъщерички на 8 и 6 години. В 2.08 часа бащата лично подал сигнал в пожарната в Ловеч, че семейството му е в беда – къщата гори. Обадила му се паникьосаната Ася, за да търси помощ. Две пожарни коли пристигнали за минути, но било вече късно – майката и рожбите й изгорели в пламъците. Тепърва ще се търсят причините за жестоката трагедия и отговори на въпроса защо тя не е успяла да изведе децата навън.

„Те са спели на втория етаж, когато пламъците се разгорели. Дървена стълба свързвала етажите и може би по нея огънят и стигнал до горе“, обясни кметът Върбановски.

Хората в Лисец обаче се чудят, щом стихията е отрязала пътя им за бягство, защо младата майка не е скочила с децата през прозореца. /24chasa.bg