close
България

Аплодисменти за отличниците на Бургас

1

Най-успешните в учението през изтичащата година бургаски деца бяха отличени днес със специални грамоти. В церемонията по връчването им се включи кметът Димитър Николов. Любезен домакин на събитието бе Бургаският свободен университет.

Тази година аплодисменти заслужиха 368 ученици за индивидуалните им постижения през годината, както и 13 отбора в 13 направления – от 33 училища.

„Където и да обикаляте по света след години, не забравяйте колко се гордеем с Вас, и че завинаги оставате част от историята на големите успехи в бургаското образование“, каза в поздравителната си реч кметът Николов. Церемонията уважиха с присъствието си още областният управител Вълчо Чолаков, зам.-кметът Йорданка Ананиева, председателят на местния парламент Костантин Луков, ректорът на БСУ проф. Галя Христозова, директорът на регионалния инспекторат по образование Виолета Илиева, много училищни директори.

Наградените ученици бяха номинирани в следните категории:

А) Носители на почетното отличие „Национална диплома на МОН“ за 2015 г.;

В) Удостоени със званието „Лауреат“ на национална олимпиада;

В) Класирали се:

– На І-во място в национални и международни ученически олимпиади, състезания и конкурси, включени в графика на МОН, в Националния календар за извънучилищни дейности и в Националния спортен календар за учебната 2015/2016 г.;

– На І-во, ІІ-ро или ІІІ място на международни олимпиади, състезания и конкурси, провели се извън територията на Република България.

nagradi