close
България

Бургазлии засаждат коледните си елхи на Ивановден

jivi-elhi

В първата събота на януари бургазлии ще засаждат живите си коледни елхички в ж.к. “Братя Миладинови”. Акцията е организирана от сдружение “Зелена Странджа” и ще се състои на 7-ми януари. Всеки желаещ може да се включи – началният час е 11:00 часа, а мястото – кварталната градинка между блоковете 59, 60, 61, 62 и 63 в бургаския комплекс.

Целта е празничните дръвчета да продължи и малки и големи да му се радват и през следващите години. Мястото е съгласувано със сектор “Зелена система” към Община Бургас, обясняват организаторите. Междублоковото пространство е избрано от специалистите като подходящо за иглолистните, за да могат те да оцелеят и да се “хванат”. Така от засаждането ще има смисъл – както за самото дърво, така и за живущите в района.

На място ще бъдат осигурени инструменти за засаждане, но който разполага с такива, е добре дошъл да ги носи със себе си. В акцията ще се включат и специалисти с професионални съвети и помощ при засаждането. А който желае би могъл да продължи да се грижи за своето дръвче и да получава редовно информация за развитието му.