close
България

Бургаски архитект получи високо отличие за иновативни градски проекти

emil burulqnov

Специално отличие за реализирани иновативни проекти в Бургас получи архитект Емил Бурулянов.  То се дава за първи път за високо качество и оригиналност на иновациите на българските фирми, за въздействието им на националния и световен пазар, върху околната среда и обществото, за ефективност на бизнес модела, а церемонията се организира от фондация „Приложни изследвания и комуникации“.  Знакът за качество е  резултат от отличното взаимодействие между проектант, изпълнител и възложител на иновативните проекти в лицето на Община Бургас.

На официална церемония в Президентството бяха отличени най-иновативните предприемачи в страната за 2016, 2017 и 2018, а за високите постижения им беше връчена марката знак за качество „Високи постижения в иновациите“. Единственият представител и финалист в конкурса от Бургас беше Декор Дизайн – Архитекти Бурулянови. Бюрото е също така единствен участник в областта на Архитектурата, Зелените индустрии и Соларните технологии.

Арх. Бурулянов получи почетната грамота за успешните проекти по Соларните дървета на площад „Тройката“ и до Бургаския Свободен Университет, Соларната пейка до Бизнес Инкубатор Бургас, Арката велосипеден брояч на велоалеята до хотел „Приморец“.