close
Спорт

Бургаски каратеки постигнаха успех на турнир в Сърбия

%d0%b1%d1%83%d1%80%d0%b3%d0%b0%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%ba%d0%b8

Бургаски каратеки постигнаха успех на Отборното първенство по киокушин карате „Белградски трофей“, което се проведе на 24 септември.
По покана на президента на Сръбската карате киокушин федерация – сенсей Зарко Петкович, 18 състезатели на БКА – IKO България се съревноваваха срещу 18 представители на домакините в отборната надпревара между Сърбия и България.
Девет победи спечелиха нашите състезатели срещу сръбските си опоненти, сред които 2 са на бургаските възпитаници от СКК „Киокушин Спирит“ с треньор двукратната световна шампионка на ката – сенсей Гергана Апостолова-Костова:
– Богомил Костов – ЮМВ
– Станислав Комитов – мъже

Пламена Стаматова (13г.), Стефания Балахурова (16г.) и Марин Орлоев (мъже), също възпитаници на Апостолова, отпаднаха, като Пламена загуби след доста оспорван двубой с 2 продължения. Стефания отпадна в редовното време, а Марин Орлоев завърши с равенство, но загуби след първото продължение. За тримата това бе дебют на международно първенство.

Българската делегация бе съпроводена от шихан Емил Костов, придружен от сенсей Гергана Апостолова-Костова и други официални лица на БКА.

Следващите предизвикателства за българските каратеки са първенството в Букурещ на 20 октомври и Държавното първенство по кумите и ката на 29-ти и 30-ти октомври във Варна.