close
България

Бургас с няколко инициативи по повод Световния ден за борба със СПИН

antispin-kampaniq

На 1 декември отбелязваме Световния ден за борба със СПИН. По този повод Община Бургас е подготвила няколко инициативи, съвместно с РЗИ, Сдружение „Равновесие“, Сдружение „Доза обич“, Фондация „Областен ромски съюз“, Общински младежки клуб „J.J.Cool A“, БМЧК, местни училища.

АНТИСПИН кампанията се подкрепя от Местен координационен офис по СПИН, Местен обществен комитет по СПИН и Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“ на Министерство на здравеопазването.

На 01.12.2016 год. (четвъртък):

10:30 – 12:30 часа

– Доброволно и анонимно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН с бързи тестове в мобилен медицински кабинет, разположен пред „Часовника“ до сградата на Община Бургас. Екипът в мобилния кабинет е с представители на: РЗИ-Бургас и Сдружение „Доза обич“ .

– Екипи от доброволци на Общински младежки клуб „J.J.Cool A“, Община Бургас, БМЧК, Фондация „Областен ромски съюз“, Сдружение „Доза обич“ и Сдружение „Равновесие“ ще раздават здравно-информационни материали, с цел – популяризиране употребата на предпазни средства и мотивиране на жителите и гостите на града да проверят актуалния си ХИВ статус.

12:30 – 13:30 часа.

– Паралелно ще се раздават здравно-информационни материали, предпазни средства и червени лентички от екипи обучители на връстници на техните съученици и учители по бургаските училища.

17:00 часа

– Запалване на традиционната огнена панделка пред сградата на Община Бургас.

Организаторите на изброените събития призовавт всички съпричастни към жертвите на СПИН и техните роднини, в 21 часа днес да запалят свещ на прозореца на своя дом.