close
България

Времето днес

prolet-minzuhar

Днес до обяд облачността ще е разкъсана, над много райони до слънчево. След обяд облачността от североизток ще се увеличава и вплътнява, но привечер на отделни места, главно в североизточните райони, ще има слаби превалявания от дъжд, а в планинските – от сняг. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който в Източна България привечер ще се ориентира от север. Максималните температури ще са от 4° до 9°, за София – около 5°. Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево, но след обяд облачността ще се увеличава и вплътнява. Привечер, на отделни места, ще има слаби валежи от сняг. Ще духа силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 7°.

По Черноморието преди обяд ще има слънчеви часове, но по-късно през деня облачността ще се увеличава и вплътнява. Едва привечер на отделни места, главно по Северното Черноморие, ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен вятър от северозапад, който постепенно ще се ориентира от север. Максималните температури ще са 6°-8°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

На 14.02.2019 слънцето ще изгрее в 07:26 часа и ще залезе в 17:55 часа. Продължителност на деня 10:29 часа.

На 14.02.2019 луната ще изгрее в 12:29 часа и ще залезе в 02:28 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.