close
България

В Сливен се провежда 17-ти конгрес по естетична стоматология

dsc_8368

В Сливен на 19 ноември се състоя 17-ти конгрес по естетична стоматология под наслов „Дни на професор Боянов“, организиран от Българската академия по естетична стоматология /БАЕС/. Д-р Боян Боянов е родоначалник на българската школа по естетична дентална медицина, почетен гражданин на Сливен и Париж.

Конгресът ръководи проф. д-р Христо Кисьов, президент на БАЕС. В него участват преподаватели от факултети по дентална медицина, както и лекари от цялата страна. Те дискутират най-съвременните тенденции в естетичната стоматология.

Гости на форума бяха синът на д-р Боян Боянов – проф. Владимир Боянов, областният управител Татяна Петкова, Милена Чолакова – директор на дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността” в община Сливен.

Форумът се съпътства с изложение на съвременни стоматологични и зъботехнически консумативи и оборудване за денталната медицина, както и актуална специализирана литература. Програмата предвижда и поднасяне на венци и цветя на паметника на проф. д-р Боян Боянов.

dsc_8357