close
България

Ето какво време ни очаква днес

vqtyr

Днес облачността ще бъде предимно значителна, като само на отделни места ще превали слаб дъжд. През деня южният вятър ще се усили, по-съществено в Източна България и в районите разположени северно от планините – ще бъде силен и бурен с пориви над 20 м/с. Дневните температури значително ще се повишат и максималните ще са предимно между 10° и 15°, в западните райони около река Дунав малко по-ниски, в София 10-11°. Това е прогнозата на НИМХ-БАН.

През нощта срещу петък в западните райони от страната ще започнат валежи, които ще се усилват.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за ноември и през деня ще се понижава.

Над планините ще има значителна облачност и на места по високите части ще превали слаб сняг. През деня югозападния вятър ще се усили и ще бъде силен и бурен. Ще се затопли и максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието ще има разкъсана, предимно значителна облачност – без валеж. През деня вятърът от юг ще се усили и ще бъде силен и бурен. Максималните температури ще са 13° – 16°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но през деня ще се усилва и вечерта вече ще е 3-4 бала.

1