close
България

Задържаха извършител на въоръжен грабеж в Нова Загора

imgp0299

Криминалисти са задържали извършител на въоръжен грабеж на територията на град Нова Загора. На 23 ноември, около 13,00 часа, полицейски служители на РУ-Нова Загора задържат криминално проявения Д.Д./48г./ от град Бургас.

От проведените оперативно-издирвателни и следствени действия е установена неговата съпричастност в грабеж, извършен на 13 октомври. Тогава в района на надлеза в град Нова Загора Д.Д. е нападнал жена, нанесъл и е удари в областта на главата, заплашил я с нож и е отнел чанта с лични документи, пари и мобилен телефон. Криминалистите придобиват данни, че Д.Д. е агресивен и въоръжен с огнестрелно и хладно оръжие. Той е многократно осъждан за различни престъпления.

При задържането му по друг случай в град Бургас е използвал огнестрелно оръжие срещу полицейски служители. Д.Д. е задържан за 24 часа в РУ-Нова Загора. От него са иззети огнестрелно и хладно оръжие . Направил е самопризнание за грабежа от 13 октомври. Работата по установяване на неговата съпричастност към други случаи на грабежи продължава.

Образувано е досъдебно производство.