close
България

Задържаха под стража обвиняем за причиняване на телесни повреди

syd

Окръжен съд – Бургас потвърди взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от Районен съд – Бургас, спрямо Георги В., привлечен като обвиняем за извършени четири деяния.

Въззивната инстанция, като изслуша становищата на страните и  от събрания по досъдебното производство доказателствен материал, установи наличие на обосновано предположение за авторство от страна на Георги В. на деянията, за които е привлечен като обвиняем. Тоест, налице е първата кумулативна предпоствка за вземане на най-тежката мярка за неотклонение. Бургаският окръжен съд взе предвид съдебното минало на Георги В. и регистрираните криминални негови деяния, от които определи обвиняемия като личност с утвърдени престъпни навици. Съдебният състав прие, че съществува опасност обвиняемият да извърши престъпление, с което остави без уважение жалбата му за изменение на взетата спрямо него мярка за неотклонение „Задържане под стража“, съобщиха от прокуратурата.

Георги В. е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 4, пр. 3 и т. 12, вр. чл. 130, ал. 1 от НК, за това, че на 16. 09. 2017 г., в гр. Бургас, ж.к. „Славейков“, причинил по хулигански подбуди лека телесна повреда на И. Р. и лека телесна повреда на И. Н.

Георги В. е привлечен като обвиняем и за това, че на гореспоменатата дата и място, причинил по хулигански подбуди лека телесна повреда, чрез нанасяне на два удара с юмрук по лицето на И. Н., довело до „временно разстройство за здравето, неопасно за живота“ -престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 130, ал. 1 от НК.

Георги В. е обвиняем и за това, че на 16.09.2017г., в гр. Бургас, при условията на опасен рецидив, причинил средна телесна повреда, чрез ритник с крак в областта на дясната ръка на К. Я., довело до трайно затруднение на движението на десен горен крайник за срок от около два месеца – престъпление по чл. 131а, пр. второ, вр. чл. 129, ал. 2, вр. чл. 29 ал. 1 б. „а“ и б. „б“ от НК .

Георги В. е обвиняем и за това, че на същата дата, в сградата на 02 РУ Бургас, причинил лека телесна повреда чрез нанасяне на удар с глава в областта на лицето на полицейски орган К. Я., при изпълнение на службата му – престъпление по чл. 131, ал. 2, т. 4, вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.