close
България

Задържаха телефонен измамник в Средец

beleznici-arest

В резултат на съвместните полицейски действия на служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас и служители от Районно управление – Средец е задържан 40-годишният криминално проявен А.А. от с. Момина църква, общ. Средец. Установено е, че А.А. е съпричастен към извършени две телефонни измами:

– едната от тях е осъществена на 10.10.т.г. за времето от 11.45 ч. до 12.30 ч. спрямо 68-годишна жена от Средец по класическата схема «оказване на съдействие на полицията при залавяне на телефонни измамници». Заблудената потърпевша събрала в найлонова торбичка сумата от 2 200 лв. и златни накити и я оставила извън дома си, като торбичката е взета от 40-годишния А.А.

– втората измама е осъществена на 12.10.т.г. спрямо 80-годишна айтозлийка, която събрала в чанта сумата от 5 450 лв. и златни накити, като я оставила до контейнери за смет на айтоската улица «Александър Стамболийски». Чантата отново е взета от 40-годишния А.А.

Констатирано е, че около 08.00 ч. на 17.10.т.г. 40-годишния А.А. дал в залог златни обеци в заложна къща в Средец, за което е изготвен заложен билет. А.А. е задържан за срок от 24 часа. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от полицейски служители.