close
България

Затвориха за движение магистралата от Карнобат до Бургас

snqg-snegorin-pyt

Пълно затваряне има и на АМ “Тракия“ – от Карнобат до Бургас, както и по първокласния път от Петолъчката до Бургас. Там видимостта е паднала под 10 метра и има голяма опасност за автомобилите, съобщават от АПИ. Единственият проходим път в този район остава обходът от Зимница при 290-ти км на “Тракия“, през Средец-Елхово-Бургас.

От Пътната агенция препоръчват да се пътува само в областите с отворени пътища със зимни гуми, а в планинските райони задължително с вериги. От както са въведени забраните тази нощ няма нарушители, няма и аварирали автомобили, които да са затворили движението или да са пречили на почистването на снега.

Заради лошото време полицията призовава хората до неделя да не предприемат пътувания, освен ако не са наложителни. Ако все пак тръгвате на път, подгответе добре автомобила си и се информирайте за актуалното състояние на пътищата.

Над Черноморието ще е облачно, преди обяд с валежи предимно от дъжд, на места значителни. По-късно през деня валежите ще отслабнат и ще преминават в сняг. Вятърът ще се усили и ще бъде силен до бурен от север. Преди обяд температурите ще са положителни, но с нахлуването на студения въздух ще се понижават и към 14 часа ще са между минус 4 и 1°.

Вълнението на морето ще е 4-5 бала. Температурата на морската вода е 4-6°. Днес от север-североизток ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи от сняг, на места значителни. В крайните югоизточни райони и по Черноморието преваляванията ще са все още от дъжд, но до обяд и там ще преминават в сняг.