close
България

Инвестират 1.3 млн. лева в Професионалната гимназия по селско стопанство в Карнобат

pgsslp-karnobat1

Почти 1.3 млн. лв. ще бъдат инвестирани в обновяването на Професионалната гимназия по селско стопанство в Карнобат, съобщиха от Общината.

Средствата ще бъдат инвестирани в ремонт на основните сгради на учебното заведение и на помощни постройки, в това число сградата с медицинския кабинет и училищния стол.

В проекта е включено и обновяването на физкултурния салон. Средства ще бъдат вложени и в ремонт на парната централа в гимназията, която наскоро премина под управлението на община Карнобат.

Целта, която си поставят кметът Георги Димитров и екипът му, е да се подобрят условията, при които учат 437 ученици в момента както и да се повиши енергийната ефективност на сградите в училището. Същевременно от Общината ще осигурят и ново обзавеждане и оборудване в училището, за да се осигури по-високо качество на учебния процес.

Допълнителни средства от общинския бюджет ще бъдат инвестирани и във вертикална планировка, т.е ще бъде обновено и пространството в двора пред училището.
Символичното начало на изпълнението на проекта поставиха кмета на община Карнобат Георги Димитров и директорката на учебното заведение, които с общи усилия закрепиха част от бъдещата топлоизолация на гимназията.

Пред събралите се ученици и преподаватели кметът Георги Димитров и изпълнителят на проекта поеха ангажимент на 15 септември 2018 год. училището да е ремонтирано и готово да отвори обновените си класни стаи, въпреки че срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца, т.е до 12.06.2019 год.

В момента в Карнобат по различни европейски или национални програми се изпълняват около 40 големи инфраструктурни обекта.