close
България

Кметовете в община Сливен и новото ръководство на полицията обсъдиха съвместни действия

1

По покана на кмета Стефан Радев днес в община Сливен се състоя среща на кметовете на населените места с новото ръководство на полицията в града. В срещата се включиха секретарят на общината Валя Радева и управителят на общинската охранителна фирма Петко Чолаков. По думите на кмета Радев трябва да има добра комуникация между полицията и населението, за да се осигури сигурността и спокойствието на гражданите.

„Усилията за ограничаване на престъпността трябва да са общи. Всички разполагаме с ограничен ресурс, който трябва да разпределяме равномерно. Да работим заедно и да си партнираме в тази дейност. Хората трябва да са сигурни, че има система, която ги защитава”, посочи кметът на Сливен.

В срещата взеха участие директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Величков, главен инспектор Димитър Кикьов, началник РУ-Сливен, началниците на полицейските участъци „Запад” – Борис Борисов и „Петолъчката” – Мариян Митев.

„В момента се организират дневни и нощни операции за опазване на селскостопанската продукция и имуществото на гражданите. Когато има проблем се пренасочват сили и средства към него”, заяви Величков.

Петко Чолаков припомни, че община Сливен и „Общинска охрана и СОТ” организират охрана в определени села. Охранителите съдействат на полицията и са в полза на населението.

На срещата бяха поставени и други въпроси, свързани с обхващането на децата в училище, задължителното ходене в детската градина на 5 и 6 годишните деца. Кметовете поставиха въпроси, свързани със социалните помощи и трудовата заетост, детските надбавки, както и спазването на обществения ред.

„През втората половина на септември започват регулярни срещи по места на ръководството на полицията с кметовете, както и със земеделските производители. Целта е да се предприемат конкретни действия за опазване на имуществото и здравето на хората. Всяко село има своята специфика и с общи усилия трябва да се решават проблемите”, съобщи Кикьов.