close
България

Липсата на знаци и осветление е причина за катастрофата, след която помогна кортежът на Борисов

99386

Липса на пътни знаци и осветление е причина за инцидента край Ямбол, твърдят пострадали в катастрофата. В спасяването на младите хора се включи и кортежът на премиера Борисов, който минавал през фаталното кръстовище.

Най-пострадала при инцидента е млада жена, която е в ямболската болница с мозъчно сътресение. Казва,че видяла премиера едва когато я извадили на пътя.

„Просто го мернах, аз така или иначе бях в шок и не виждах.Чух гласа му чух и го мернах. Към момента не бях особено адекватна и дори не успях да преценя, че е той”, призна тя.

Всичко става за миг. Шофира приятелят ?, в колата е още едно момиче. Автомобилът идва от магистрала „Тракия”. Стига до Т-образното кръстовище, но вместо да продължи, шофьорът губи управление и пада в дерето.

Шофьорът излиза на пътя и търси помощ. Спира само кортежът на премиера, който минавал оттам.

„Спряхме, защото мислехме, че този пиян човек е на магистралата и искахме да го спасим. Въобще не се виждаше кола”, обясни по-рано премиерът.

„Единствените хора, които са спрели, за щастие, са били премиерът и неговата охрана, НСО. Благодарение на това се случиха нещата много бързо”, заяви пострадалата.

„Моята роля е била като регулировчик. Запалихме лампите на колата, извикахме „Бърза помощ” и полиция, а моят лекар направи система”, поясни Борисов.

Шофьорът и другото момиче не са пострадали. В града казват, че това не е първият инцидент на кръговото, което е неосветено и без пътни знаци. /bTV