close
България

Мъж е задържан след преследване от полицията в Бургас

policiq

В резултат на получена оперативна информация от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас за придвижването на лице, притежаващо наркотични вещества, служители от сектор «Специализирани полицейски сили» към ОДМВР – Бургас около 10.30 ч. на 22.03.т.г. в района на ж.к. «Славейков» предприели спиране на лек автомобил «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация. Водачът му не изпълнил полицейските разпореждания и с видимо по-висока скорост се отправил към кв. «Долно Езерово».

Вследствие на потеглянето с висока скорост водачът на л.а. «Фолксваген» създал предпоставки за възникване на пътни инциденти и рискови ситуации с участието, както на леки автомобили, така и на пешеходци. На ул. «Родопа» в кв. «Долно Езерово» л.а. «Фолксваген» спрял, блъскайки се в спрян полицейски автомобил. Водачът на катастрофиралия «Фолксваген» е установен, въпреки оказаната яростна съпротива, съобщават от ОДМВР-Бургас. Това е криминално проявеният и осъждан Х.Л., 36- годишен от с. Драчево, общ. Средец / регистрациите му са за притежаване и разпространение на наркотични вещества, кражби на вещи и части от МПС, домови кражби и др./.

Х.Л. е задържан, като е установено, че шофирал с отнета шофьорска книжка / неправоспособен водач/, с влязло в сила наказателно постановление в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние/. В Районно управление – Средец е налице досъдебно производство за шофиране без свидетелство за правоспособност, по което днес ще му бъде повдигнато обвинение.

В компанията на 36- годишния мъж се придвижвала и криминално проявената Ю.И., 28- годишна от Бургас. При извършеното претърсване в купето на автомобила е открито и иззето пликче с бяло – розово кристалообразно вещество / метамфетамин/.

Х.Л. и Ю.И. са задържани с полицейска заповед  за срок до 24 часа. Водачът отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, за което са му съставени съответните актове по Закона за движение по пътищата. Подобни актове са съставени и за констатираната липса на задължителната застраховка „Гражданска отговорност” и технически преглед на „Фолксваген”-а.

По случая е образувано бързо полицейско производство.