close
България

Направиха дарение за Дома за медико-социални грижи за деца в Сливен

vladimir rusev

Домът за  медико-социални грижи за деца в  Сливен получи днес дарение от председателя на Българо – полската търговска камара Владимир Русев.  Той дари на дома дезинфектант за ръце.

„Преди повече от половин година, в разгара на пандемията, стартирах лична дарителска кампания, която е насочена предимно към групите в неравностойно положение в Сливен и областта – деца и пенсионери. И тогава, и днес продължавам да смятам, че в нормална обстановка, актът на дарение трябва да остане строго анонимен. Така гласи и Библията. Но ние се намираме в неестествена обстановка, с вилнеещ опасен вирус и единствената ми цел с оповестяването на кампанията е да набирам и други желаещи да помагат. И това се случва“, заяви Русев при връчването на дарението.

Основната  дейност на Дома за медико-социални грижи за деца се изразява в продължително медицинско наблюдение, лечение, рехабилитация, възпитание, обучение и специфични грижи за деца с хронични заболявания и медико-социални проблеми.

По думите на Русев, кампанията продължава.  Той прикани всеки, който има възможност, да помага. „И най-малкият жест е от жизнена важност за нуждаещите се. Обществото ни има нужда да докаже на себе си, че притежава милосърдна и добра душа. В това, аз лично съм крайно убеден.“, заяви председателят на Българо – полската търговска камара.

Владимир Русев е родом от Сливен, завършил образованието си в Полша и подпомага развитието на търговските отношения между двете страни.