close
България

Началникът на антимафиотите в Стара Загора Ивайло Димов отива на съд

temida-syd

Началникът на антимафиотите в Стара Загора Ивайло Димов отива на съд. Месец след като го обвини в престъпление срещу правосъдието и за длъжностно престъпление, специализираното звено „Антикорупция“ внесе обвинителен акт срещу него в Софийския градски съд.

Според прокуратурата Димов е адвокатствал на местен наркоразпространител пред местни прокурори и на съдия за споразумение с мъжа, което да му осигури по-леко наказание. Разследването се е водело месеци наред, без старозагорският антимафиот да знае това и през този период той продължавал да изпълнява служебните си задължения.

Настойчивостта на Димов за „специално отношение“ към мъжа, когото е познавал като част от местния наркобизнес, не е срещнала разбиране от окръжния прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов и от председателя на Окръжния съд в града Красимир Георгиев. Именно те подават сигнала в ДАНС срещу Ивайло Димов, обясниха от държавното обвинение. В крайна сметка обвиненият в наркоразпространение е сключил споразумение с прокуратурата. То е било одобрено от съда и мъжът е бил осъден на 5 години затвор, които вече излежава. /БНР