close
България

На 6 декември децата на Сливен и Крисия ще запалят светлините на Коледната елха

krisiq

Коледната елха, монтирана и украсена на пл. „Цар Освободител“, пред сградата на общинската администрация, ще грейне на 6 декември в 17 часа.

В тържественото запалване на светлините ще се включат децата на Сливен, със специалното участие на Крисия Тодорова, която заедно с пианистите Хасан и Ибрахим Игнатови изпълни песента „Планетата на децата“ на дванадесетото издание на детския песенен конкурс „Евровизия“ в Малта. Тогава Крисия се класира на почетното второ място, записвайки най-доброто постижение на България в историята на конкурса.

Водещи на концерта ще бъдат ученици – актьори от театъра при Природо-математическата гимназия „Добри Чинтулов“, с ръководител Веселина Симеонова. На откритата сцена пред елхата ще танцуват малките балерини от балет „Барби“ при Военния клуб, с ръководител Силвия Терзиева, песни ще пеят децата от детската градина „Мак“, с  учител по музика Звезделина Попова, 4 годишната  Зорница Костова от детска градина „Божур” ще рецитира стихотворение за Коледа. Музикална и танцова програма ще изпълнят възпитаниците на детския фолклорен ансамбъл „Българче“ при Основно училище „Христо Ботев“ и Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“, с ръководители Станка Иванова, Иван Добрев и Десислава Стойкова.

След концерта ще бъде открит Коледен базар, изграден в източната страна на сградата на община Сливен.