close
България

Нередовни шофьори на пътя в Сливенско

kat

Водач с алкохол 1,71 промила е установен на 31 декември в град  Сливен. В 01,40 часа в местността „Батмиш“ е спрян за проверка лек автомобил „Пежо“, управляван от 47-годишния В.Т. от град Сливен. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба от 1,71 промила. Образувано е бързо производство.

При осъществяване на патрулна дейност полицейски служители на РУ-Сливен са установили два случая на притежание на наркотични вещества. На 30 декември, около 19,30 часа, в квартал „Надежда“ е извършена проверка на 19-годишния А.Р. от същия квартал. В него са намерени и иззети 8 броя хапчета, които при направения полеви тест са реагирали на екстази. На 31 декември, на булевард „П.Хитов“ е извършена проверка на 26-годишния С.Д. от град Сливен. В него е намерено и иззето пакетче, съдържащо кристалообразно  вещество, реагиращо  при направеният полеви  тест  на  метамфетамин. Образувани са досъдебни производства.

Притежаване на наркотици е установено от служители на РУ-Нова Загора при специализирана полицейска операция на 30 декември. Около 03,45 часа в квартал „Загоре“ е извършена за проверка на лек автомобил  „Опел Астра“, управляван от 26-годишния Р.Р. от град Твърдица. При проверката в дамско портмоне, собственост на 22-годишната И.К. от град Шивачево, е намерено и иззето прахообразното вещество, което на полевия тест е  реагирало на хероин. По случая в РУ-Нова Загора е образувано досъдебно производство.

Двама водачи, употребили наркотични вещества, са установени от полицейски служители в град Нова Загора. Около 03,45 часа на 30 декември, в квартал „Загоре“ , е спрян за проверка лек автомобил „Опел Астра“ , управляван от 26-годишния Р.Р. от град Твърдица. При проверката за употреба на наркотични вещества той е показал положителна проба за употреба на метамфетамин и амфетамин. По случая е образувано  бързо производство.

На 31 декември, около 02,30 часа, на улица „Патриарх Евтимий“ е извършена проверка на лек автомобил „Ситроен Ксара“, управляван от 25-годишния Д.С. от град Шивачево. При проверката за употреба на наркотични вещества той е показал положителна проба за употреба на метамфетамин и амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.