close
България

Новата транспортна схема на Бургас влиза в сила днес

burgas

В Бургас от днес влиза в сила нова транспортна схема, която е част от проекта за „Интегриран градски транспорт“. Нови линии, автобуси с нови номера и променени маршрути са основните изменения. Шофьорите паркирали в бързата буслента , както и тези, които се движат в платната с непрекъсната маркировка ще бъдат санкционирани с глоби от 50 лева.

Едва свикнали с качването от първа врата на автобусите, електронните карти и валидаторите, сега пътниците на градския транспорт бързо ще трябва да се ориентират в новата транспортна схема. Тя предвижда бърза автобусна линия, която ще свързва най-северната и най-южната точка на Бургас, каза зам.-кметът и ръководител на проекта за интегриран градски транспорта Руска Бояджиева.

Собствениците на близо 300 неправилно паркирани автомобила в бързата буслента, на бул“Тракия“, в к-с Славейков се възмущаваха от промените.

От 2 денонощия паяк вдига паркираните коли в буслентите. Десетки са нарушителите. 50 лева е санкцията, която ще трябва да платят, каза зам.кметът по финансите Красимир Стойчев.

В продължение на една седмица на новите спирки общински служители ще разясняват на гражданите новата транспортна схема. В града се разпространяват и флаери с карта на новите линии.

Важно е да се знае също, че от 1 декември електронната карта вече няма да се издава безплатно, а ще струва 2 лева.