close
България

Обстановката в Сливенско постепенно се нормализира

pyt

Обстановката в община Сливен постепенно се нормализира. Скоростта на вятъра значително намаля, като в късния следобед е около 5-10 метра в секунда, съобщи инж. Снежана Кънева, началник отдел „Сигурност и управление при кризи“ в общинска администрация. Възстановено e електроподаването във всички населени места, с изключение на Селиминово и Горно Александрово, където има частично прекъсване на захранването и екипи на ЕВН работят по отстраняване на повредите.

Работи се по възстановяване на електричеството и на Карандила. Пътят между връх Българка и Меча поляна е непроходим заради изоставен автомобил, който пречи на преминаване на снегопочистващата техника. Направена е организация за достъп на аварийните екипи на ЕВН. Работи се по отстраняване на проблема.

Всички останали пътища на територията на общината са проходими при зимни условия. Снежната покривка в планинската част е 40-50 сантиметра.

Община Сливен благодари на гражданите за проявеното разбиране и търпение при отстраняване на последствията от лошото време. Кметът на общината Стефан Радев благодари и на всички екипи, които работят денонощно, в много добра координация, комуникация и бърза реакция в трудни условия.