close
България

Община Сливен постави нови табели в Сливен и селата

sliven-pyt

Община Сливен постави табели, които указват пътя към библиотеките в града и 12 населени места по проект „Пътят към библиотеката” на фондация „Глобални библиотеки – България”. Целта на проекта е да се обозначи по подходящ начин местоположението на обществените библиотеки, включени в програмата. Монтираните указателни табели са част от инфраструктурата от знаци и табели към пътната мрежа.

В Сливен табели с надпис „Библиотека”, на български и английски език, са поставени на кръстовището на бул. „Братя Миладинови” и „Хаджи Димитър” /до магазина на Миролио/ и на кръстовището на бул. „Цар Освободител” и ул. „Аксаков” / до бившия Универсален магазин /. Те посочват пътя към Регионалната библиотека „Сава Доброплодни”. Предстои поставянето на указателна табела за библиотека „Зора”.

В проекта са включени библиотеките в град Кермен и селата Жельо войвода, Блатец, Ичера, Драгоданово, Крушаре, Селиминово, Гавраилово, Бяла, Новачево, Старо село и Мечкарево.

Средствата за изработване на указателните табели и стълбове, както и разходите за доставянето им в общината са осигурени от фондация „Глобални библиотеки – България”.