close
България

Община Сливен поставя повдигнати пешеходни пътеки около училища

povdignata-peshehodna-pateka

Повдигнати пешеходни пътеки се полагат в Сливен и населени места в общината. Към момента са поставени три в района на СУ „Константин Константинов”,  две – в района на ОУ „Елисавета Багряна” и една до детската градина в квартал „Речица” в Сливен.

Повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат изградени до края на седмицата и в селата Бяла и Чокоба. Такива вече има поставени в село Крушаре.

„Още в началото на мандата с моя екип работим в посока безопасност на децата и учениците, което е приоритет за нас. Удовлетворен съм, че повдигнатите пешеходни пътеки в района на СУ „Константин Константинов” са вече факт. С това изпълних поет ангажимент пред родители, които бяха направили и подписка, обезпокоени за сигурността на децата си”, коментира кметът Стефан Радев. Той призова шофьорите да бъдат внимателни и отговорни. Според него шофирането не е игра, а отговорност към живота на другите.

След изпълнение на възложените дейности и отчитане, при наличие на свободен финансов ресурс, ще бъдат направени и други повдигнати пешеходни пътеки.