close
България

Окръжна прокуратура –Бургас предаде на съд Димитър Димитров, убил мъж в Поморие

syd

Окръжна прокуратура –Бургас предаде на съд Димитър Димитров на 35г. от гр. Поморие. Той е подсъдим за това, че на  15.11.2015 год., около 19,40 ч., в гр.Поморие, бул. Яворов, пред арт – клуб „Омар”, по начин и средства опасни за живота на мнозина други лица, чрез произвеждане на изстрели с огнестрелно оръжие – пистолет  „Макаров”, умишлено умъртвил Иван  П.– престъпление по чл. 116, ал.1, т.6, предложение първо, вр. чл. 115  от НК, съобщиха от прикуратурата.

Димитър Димитров е подсъдим и за това, че при  условията на реална съвкупност с горепосоченото престъпление придобил на неустановена дата и до 15.11.2015 год. в гр.Поморие държал, боеприпаси и огнестрелно оръжие – пистолет “Макаров” и боеприпаси – престъпление по чл.339 ал.1 вр.чл.23 ал.1 НК.

Подсъдимият и пострадалият се познавали отдавна. Били в добри приятелски отношения, които рязко се влошили няколко дни преди инкриминираната дата. На 14.11.2015г. подсъдимият и негов приятел пътували с автомобил. Тогава получили обаждане от пострадалия, за да се видят. Срещата се състояла на паркинг до пицария „Спарта“ в гр.Поморие. Подсъдимият и свидетелят Е.Г. слезли от колата. Същото направил и пострадалия, който се нахвърлил изневиделица срещу Димитров, като започнал да го удря с гумен чук е областта на таза. Виждайки това, св.Е.Г. побягнал. След като нанесъл, ударите между Иван П. и Димитър Димитров имало разговор, след който Иван П. взел ключовете от колата, с която Димитров се предвижвал.

На следващия ден, 15.11.2015г., около 17:00-17:30ч, в гр.Поморие, Димитър Димитров се видял с друг негов приятел. Двамата паркирали автомобила си пред хранителен магазин, за да си купят нещо за ядене, което и сторили. След това седнали да хапнат предна пейка пред търговския обект. Тогава забелязали автомобил, който паркирал в близост до магазина. От него слезли пострадалия и още един мъж. Виждайки това, Димитров казал на приятеля си да бяга. Пострадалият видял това, след което отишъл до автомобила на побягналите, който бил отключен и им взел мобилните телефони.

По- късно през деня Димитров и неговия приятел се срещнали с още един техен познат и разговаряли за инцидентите. Тримата се придвижвали с автомобил, когато видели колата на пострадалия пред питейно заведение в гр. Поморие. Слезли и се насочели към него. През това време пострадалият с двама негови приятели си поръчали храна. Когато пострадалият видял Димитров през прозорците, станал от масата и се насочил към изхода. Това направили и неговите двама приятели. Не след дълго двете групи се оказали една срещу друга на близко разстояние. Тогава Димитров извадил пистолет, който другите двама мъже от неговата група не знаели че носи. След това, Димитров произвел 9 изстрела по посока на Иван П, който починал на място. Димитров напуснал местопроизшествието, като по-късно бил задържан.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 19.12.2016г.