close
LifeStyle

Орлин Тодоров представя книгата си „България. Версия 0.5“ в Бургас

68554554

Орлин Тодоров ще направи премиера на книгата си „България. Версия 0.5“ на 24 Ноември /четвъртък/ от 18:00 часа в зала „Петя Дубарова“ l КЦ „Морско казино“.

Какво означава истинска пряка демокрация и как се постига отговорност на политиците пред гражданите  са само част от въпросите, чиито отговори Орлин Тодоров се опитва да даде в книгата си. Той не само дава отговори на въпросите, но предлага решения за проблемите.

Орлин Тодоров е възпитаник на МГ „Баба Тонка“, Русе. Орлин Тодоров е на 16 години, когато настъпват промените през 1989 г. Като повечето българи е въодушевен от новопоявилата се свобода, но скоро след това осъзнава, че България всъщност е заменила една тирания с друга. През  1995 г. прекъсва следването си във Варна, за да продължи образованието си в САЩ, специалност „Компютърни науки“ и остава да живее и работи там. В периода 2004 – 2013 г. живее в Калифорния и американското гражданство му позволява да участва в тяхната пряка и представителна демокрация. Благодарение на работата си се запознава отблизо с функционирането на държавната администрация в САЩ, на взаимодействието между граждани и политици и други аспекти от американската демокрация. Постепенно, чрез опит, разговори и изследвания разбира истинските причини за някои от съвременните проблеми в САЩ. Живее известно време и в други страни като Ямайка и Турция, което му дава широк поглед върху света.

Входът е свободен.