close
Свят

Отвориха летището в Бали

bali-vulkan

Международното летище на индонезийския остров Бали, което беше затворено заради повишената активност на вулкана Агунг, отново работи. Властите са го отворили в 14:28 местно време (8:28 българско време), предават от пресцентъра на Министерството на външните работи.

До момента 50 нашенци са потърсили съдействие от Кризисния щаб към посолството ни в Джакарта. Всички те са в безопасност. Пострадали наши сънародници няма. Посолството припомня на онези наши сънародници на остров Бали, чиято виза за престой е изтекла или изтича, да се обърнат незабавно към индонезийските имиграционни служби. Техният офис се намира на трето ниво на летището в Бали. На същото ниво от днес се местят и бюрата на авиокомпаниите, които изпълняват полети от и до индонезийския остров.

Министерството на външните работи и посолството ни в Джакарта настоятелно призовават всички български граждани, които към момента се намират на о. Бали, да се регистрират на сайта на министерството в рубриката „Пътувам за“, като предоставят мобилен телефон, имейл и точен адрес на местопребиваване на остров Бали, което ще улесни оказването на своевременна консулска защита. Желаещите могат да се свържат с Кризисния щаб в Джакарта на телефон: + 62 21 390 4048 или на денонощния дежурен телефон: +62 811 932200.