close
България

Пет автомобила горяха снощи в Бургас

pojar-kola

На 15.05.т.г. около 23.30 ч. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение за горящ лек автомобил «Фолксваген Туарег», с бургаска регистрация, паркиран зад бл. 160 в ж.к. «Изгрев», ползван от 46- годишен бургазлия. Огънят е потушен от два противопожарни автомобила и шестима огнеборци. Констатирано е, че автомобилът е подпален, чрез заливане и поставяне туба, съдържаща петролен продукт на покрива на «Фолксвагена».

Възникналият пожар обхванал и намиращите се в съседство автомобили : «Сеат», със софийска регистрация, «Ситроен», с бургаска регистрация, «Опел», със сливенска регистрация и «Пежо», с бургаска регистрация. Нанесени са материални щети и по апартамент, разположен на първия жилищен етаж, като е обгоряла PVC дограма, изгорели са две външни тела на климатични системи, а частично е обгоряла и изолацията на партерния и първия етаж на бл. 160.

Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Пето Районно управление – Бургас.