close
България

Пияни и дрогирани на пътя в Бургаско

kat

На 29.11.т.г. около 02.30 ч. в района до бл. 10 в ж.к. „Зорница“ служители от пето Районно управление – Бургас забелязали мъж, носещ прозорец от PVC дограма със стъклопакет – констатирано е, че това е : 65- годишния А.Ч. от Бургас, който откраднал прозореца от заграждение до саниращия се блок 10 в комплекса. В близост до санирания блок, между два павилиона, ползвани като шивашко ателие и вулканизатор, са открити още четири прозореца от PVC дограма със стъклопакети с приблизителни размери 120/60 см., изнесени от А.Ч. от заграждението, където се съхраняват строителните материали на саниращата фирма. Бургазлията е задържан за срок от едно денонощие. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29.11.т.г. около 12.20 ч. служители от бургаската жандармерия извършили проверка на л.а. „Мини Купър“, с бургаска регистрация, управляван от 28- годишния В.А. от Котел, с който се придвижвал и 21 годишния Й.П. от Сунгурларе. При извършената проверка в Й.П. са намерени и иззети две топчета със зелена тревна маса с тегло около 2 грама / канабис/. Водачът на автомобила , Й.П. и третия им спътник – Й.Д., 23 годишен от Карнобат са задържани за срок от едно денонощие в Районно управление – Сунгурларе. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29.11.т.г. около 22.15 ч. в района на автобусна спирка пред бл. 3 в ж.к. „Изгрев“, служители от Второ Районно управление – Бургас извършили проверка на : 16 годишните А.П. и П.К., и двамата от Бургас, като в А.П. са намерени и иззети две топчета със суха зелена тревна маса / марихуана/. А.П. е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.

На 29.11.т.г. около 23.10 ч. в района на кръстовище „Битака“ в к-с „Меден Рудник“ за проверка е спрян л.а. „Фолксваген“, с бургаска регистрация, управляван от 33 -годишния И.Б. от Бургас, като е констатирано, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2,01 промила. И.Б. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29.11.т.г. около 23.55 ч. в района на кръстовище „Битака“ в близост до бл. 528 в к-с „Меден Рудник“ за проверка е спрян л.а. „Опел Вектра“, с бургаска регистрация, управляван от 26- годишния Л.Н. от Бургас, като е констатирано, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,51 промила. Л.Н. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 30.11.т.г. около 01.30 ч. служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка товарен автомобил „Тойота Аурис“, с бургаска регистрация, управляван от 17 -годишния С.М. от Бургас, като констатирали, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 0,87 промила и употреба на наркотични вещества / амфетамин, метамфитамин и канабис/. С.М. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.