close
LifeStyle

Подправка убива тлъстините

kimion

Тази подправка ускорява обмяната на веществата и е определено най-добрият начин да отслабнете – твърдят учени в областта на медицинските науки от университета на Иран. Много различни естествени храни могат да помогнат да се постигне това. Но, ако наистина искате да ускорите метаболизма си , обръщайте внимание на подправките, които използвате. Иранските учени разделят участниците в две групи, които включват 88 жени с наднормено тегло.

Жените в двете групи са на здравословна диета за следващите три месеца. Те консумират по-малко от 500 калории на ден. Единствената разлика в тяхната диета е използването на подправки.

Първата група консумира кимион по 3 грама на ден. Те смесват кимион с 140 грама кисело мляко и го консумират всяка сутрин на празен стомах. Втората група също консумират кисело мляко, но без кимиона.

Резултатите от първата група са чудесни. Първата група от жени са загубили 6 килограма повече от втората група след период от само 1 месец. Те загубват 14,64% мазнини, а втората само 4,91% мазнини. /zajenata.bg