close
България

Полицаи иззеха наркотици и контрабандни цигари в Нова Загора

policeiska kola-policiq

Наркотични  вещества и контрабандни цигари са иззети при операция на полицията в Нова Загора. От 07,00 до 15,00 вчера на територията на РУ-Нова Загора е проведена операция по установяване на лица, занимаващи се с разпространение на наркотични вещества, с незаконна търговия с тютюневи изделия и противодействие на битовата престъпност.

В хода на акцията е установен 39-годишният В.М. от Стара Загора. В жилището, обитавано от В.М. в Нова Загара са намерени и иззети два плика, съдържащи 150 грама бледокафяво и 132 грама бяло прахообразно вещество. При полевия тест едното е реагирало на хероин. За установяване на другото вещество е назначена експертиза. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

На друг адрес полицейските служители установяват 57-годишна жена, която държи цигари, без акцизен бандерол. Иззети са 180 къса, за което в РУ-Нова Загора е образувана е проверка. По време на операцията са проверени 43 превозни средства и 98 лица. Констатирани са 7 нарушения на ЗБЛД и Наредбата на общината.