close
България

Полицейски операции в Нова Загора и Твърдица

policiq

41 автомобила и 43 лица са проверени в хода на специализирана операция по пътна безопасност. По метода „Широкообхватен контрол“, за времето от 09,30 до 11,30 часа, служители на РУ-Нова Загора са осъществили контрол на водачите на МПС по спазване на ЗДвП и Кодекса на застраховане. Извършени са проверки за редовни документи, употреба на алкохол и упойващи вещества, неправоспособност, валидна застраховка Гражданска отговорност и други. Констатирани са 21 нарушения. Съставени са 10 акта и 11 фиша. Най-честите нарушения са неизползване на обезопасителните колани и системите за деца в автомобилите, както и неспазване ограничението на скоростта.

Операция по пътна безопасност е осъществена на територията на РУ-Твърдица за времето 15-17 февруари. От 08,30 до 09,30 часа на 15-ти в град Шивачево е проведен широкообхватен контрол по недопускане на неправоспособни водачи и такива, употребили алкохол и наркотици. За един час полицейските служители са проверели 36 превозни средства и 45 лица. Констатирани са 11 нарушения на ЗДвП.

На 17 февруари в град Твърдица е установен водач, употребил алкохол 1,40 промила. 50-годишният П.П. от същия град е спрян в 22,00 часа. Той е управлявал лек автомобил „Москвич“. Задържан е за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.