close
България

По искане на бургазлии „Бургасбус“ пуска нова линия 12 А

avtobus-burgasbus

От утре, „Бургасбус“ пуска нова линия – 12 а след многобройни сигнали и искания на бургазлии. Тя ще свързва Терминал „Славейков“ с Автогара Юг и ще минава по бул. „Професор Якимов“, бул. „Стефан Стамболов“, бул.“Демокрация“ и ул.“Булаир“ до Автогара Юг, след което ще се връща по същия маршрут.

Експертите от общинския превозвач гарантират, че новият маршрут е съобразен и с изискванията на проекта и ще отговори на постъпилите искания от гражданите, за осигуряване на бърза връзка между ВХТИ, УМБАЛ, Трета поликлиника и центъра. В пиковете часове автобусите, които обслужват линия 12А, ще са на интервал от 8 до 10 минути.

Досега бул.„Стефан Стамболов“ и бул. „Демокрация“ се обслужваха само от автобуси с номера 6, 3 и 15. С пускането на новата линия ще се намали времето за придвижване между всички спирки по трасето. Връзките с бързите линии Б1 и Б2 ще се осъществяват на спирка „Младост“, спирка „Зорница“ /УМБАЛ/ и Автогара Юг.

По искане на граждани, от днес, на спирка „Транспортна болница“ , освен Т2, ще спират и автобусни линии 4,11 и 17.

Експертите от Бургасбус продължават да наблюдават натоварването на линиите и пътникопотока, за да пренасочат превозни средства от неефективните към натоварените линии. На разположение е и денонощен телефон 056 810943, на който гражданите могат да отправят своите въпроси и предложения.