close
България

Ремонтираха сградата на РУ на МВР в Нова Загора

DSC02556 (4)

Сградата на Районното управление на МВР в Нова Загора бе изцяло обновена по европейски проект на община Нова Загора. Областният управител Чавдар Божурски бе гост на официалното откриване на обекта от 11 ч. на 19 декември.

Проектът е по ОП „Региони в растеж“. Строителните дейности са в размер на 336 076,08 лева, като безвъзмездната финансова помощ е 325 748,29 лева. Община Нова Загора участва със собствени средства в размер на 10 327,79 лева. Направена е хидро- и топлоизолация на обекта, подменена е дограмата, извършени са и други подобрения. Кметът на Нова Загора Николай Грозев честити на служителите на реда новата придобивка.

Гости на официалното откриване бяха още зам.-председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов, зам.-министърът на МРРБ Деница Николова, зам.-министърът на МВР Красимир Ципов, депутатът от ГЕРБ Галя Захариева, директорът на ОД на МВР-Сливен ст.комисар Димитър Величков, началникът на РУ на МВР-Нова Загора Стефан Борисов.

Предстои основен ремонт и на сградата на пожарната в Нова Загора. Той ще бъде финансирано по същия европейски проект на общината, като средствата ще възлизат на около 200 хил.лева. Сградата на пожарната, подобно на тази на полицията, също не е виждала ремонти от повече от 30 години насам.

Основната административна сграда на РУ-Нова Загора е построена през 1936 година и заема площ от  447 кв.м. През  1970 е изградено допълнително крило от 155 кв.м, където са настанени група „Пътна полиция”, „КОС” и звеното „Български документи за самоличност”. През годините са правени частични ремонти и са извършвани само най-необходимите дейности по поддръжка на сградата.

В началото на 2016 година е направено предложение от община Нова Загора за подобряване на енергийната ефективност на сградата на районното управление. От страна на Областната дирекция на МВР в Сливен са предприети действия по включване на проекта по обновяване в Оперативна програма „Региони в растеж”. След приключване на процедурите ремонтите дейности започват в началото на месец юни тази година.

Обслужваната територия на Районно управление Нова Загора обхваща 33 населени места с население  малко над 39 000 жители.Към секторите и звената в  управлението работят 69 служители.  Доброто сътрудничество между полицията н Нова Загора и  местното самоуправление води да значително подобряване на криминогенната обстановка в региона.