close
България

Светещ надпис „Нова Загора“ е акцентът в обновения шадраван

nova-zagora

Емблематичният за новозагорци шадраван, в централната пешеходна зона, отново ще разнася прохлада и ще къпе в романтична светлина своите посетители. Модернизацията на обектите целеше подобряването на естетическото въздействие на водните съоръжения, а ремонтните дейности обхващаха: почистване на съоръженията от наслоения с годините варовик, хидроизолация с UV защита, добавяне на нови светлинни ефекти.

От 10 август, един от вечните символи на Нова Загора отново ще посреща своите посетители. Ефектен разноцветен надпис, с името на града ни, е една от приятните изненади, поднесена ни от ръководството на Общината с обновяването на водната феерия, придружена от впечатляващи светлинни ефекти.

„Удовлетворен съм от факта, че любимият на всички фонтан – микс от светлини, цветове и водни ритми, отново ще разнася своя живителен полъх в горещите летни дни и ще доставя радост и наслада на новозагорци и гости на града. Всеки един град трябва да притежава поне един атрактивен фонтан, за да привлича туристи и осигурява настроение и комфорт на своите жители. Тук имаме вече няколко такива, които допълват визията на градската част и я превръщат в едно романтично и възхитително място за отмора и релакс. Надявам се новозагорци ще оценят усилията ни за съхраняване на историята, за уважението към традицията, за вкуса, паметта и легендите, с реновирането на един от най-забележителните символи на град Нова Загора, чието име ще се къпе в разноцветни светлини от бликащите струи на централния градски шадраван.“ – каза кметът Николай Грозев