close
България

Спипаха малолетни крадци

policiq

На 21 ноември в  участък „Петолъчка“ при РУ-Сливен са получени сигнали за извършени серия кражби на територията на сливенските села Драгоданово и Блатец. От проведените незабавни оперативно-издирвателни  и процесуални действия полицейските служители установяват, че три малолетни лица на 13, 11 и 12 години, ученици в СПИ в село Драгоданово са извършили серия от кражби за времето от 20,00 часа на 20 ноември до 02.00 часа на 21 ноември.

От частен дом в с.Драгоданово,  след като проникнали през  прозорец, извършили кражба на различни видове инструменти, собственост на 83-годишен мъж.

Тримата са взломили  прозорци на медицинската служба в с. Драгоданово и повредили част от оборудването.

От магазин за хранителни стоки в с.Блатец, след като взломили витрината, извършили кражба на хранителни продукти и монети на стойност около 100 лева.

От кафе – сладкарница в с. Блатец, след като счупили стъклото на витрината,  извършили кражба на тютюневи и захарни изделия, и монети на стойност около 50 лева.  Част от вещите, предмет на престъпленията са предадени от извършителите. Работата по документиране престъпната дейност на тримата продължава.