close
LifeStyle

“Фортисимо” обраха наградите на конкурса „Бургас и морето“ 2017

burgas-i-moreto

Вокален ансамбъл „Фортисимо“ с ръководител Милена Добрева стана безапелационен победител на тазгодишното издание на фестивала за нова българска песен „Бургас и морето“.

Песента им „Имам в сърцето си море“ по стихове на Ивайло Вълчев и музика на Петър Алексиев категорично спечели журито и сърцата на зрителите в Летния театър. Наградата връчи министърът на здравеопазването проф. д-р Николай Петров.

Малко педи това Община Бургас присъди на децата от „Фортисимо“ специална награда за принос и популяризиране на хоровото пеене. Само преди няколко дни бургаският хор се върна  със златен медал за Камерни хорови и ансамбли от конкурса Гран при на нациите в Рига. „Фортисимо“ извоюваха успеха си в конкуренция със 160 хора и формации от цял свят и бяха оценявани от 7-членно международно жури.

На второ място остана песента на полуфиналистите от „Гласът на България“ Димитър Атанасов и Христо Младенов, заедно с Мартина Иванова – „Миг от спомен“. Автор на музиката е самият Димитър Атанасов, а текстът – на Мартина Иванова.

Третото място бе за песента „Есенен лист“ по музика на Борислав Мирчев и текст Венко Евтимов, изпълнена от Боян Михайлов.

Тази година за доброто настроение на публиката в Летния театър и тази пред телевизионните екрани се погрижи неповторимият актьор и водещ Камен Воденичаров. За атрактивното представянето на всяка една от 12-те песни финалисти до него заставаха любимите ни актьори от Драматичен театър „Адриана Будевска“ – Стоян Памуков, Юрий Ангелов, Димитрина Тенева, Невена Цанева и Ива Папазова.

Овациите на зрителите в препълнения Летен театър на Бургас грабнаха музикантите от любимата на няколко поколения българи рок група „Тангра“, които изнесоха рецитал със своите хитове по време на 35-то издание на конкурса за песен „Бургас и морето“.