close
България

Хората от снежния капан до Карнобат: Преспите са над 2 метра, никой не почиства

1483167389-wegfwe

Тапата край Айтос беше над 6 часа. Беше много тежко. Никой не почистваше, имаше много закъсали автомобили. На хората им свърши горивото и си изоставиха автомобилите. Може би заради това станаха и тапите. Това каза шофьор , успял да се измъкне от снежния капан.

„Обстановката е много лоша. Около 2 метра преспи има. Чакахме 3 часа на едно място”, каза негов колега.

В момента в Айтос има много техника. Работи се за пускането и на автомагистрала „Тракия”.  До 12 часа подстъпите към Айтос ще останат абсолютно затворени.

Има хора, които са прекарали 12-13 часа в колите си в района на Айтос. От МВР твърдят, че всички, които са искали да бъдат евакуирани, са били евакуирани. На хората, които са поискали да останат в колите си, им е дадено гориво.

Друго обаче разказват блокираните в снега. „В капана съм от снощи, от 07:30. Двама полицаи дойдоха в 2 часа. Казаха да се приготвим за евакуация. И повече не ги видяхме. Нямаме и вода. Капка вода нямам. Пред мене има кола с дете на 4 години и жена. Целият поток минаваше по вътрешния път, потънахме на Миролюбово”, разказа блокиран шофьор пред Нова телевизия.

По последна информация към Карнобат е изпратена още техника. Влизането и излизането от Карнобат е абсолютно забранено. Борбата със снега продължава. /БЛИЦ