close
България

Цигари без бандерол за над 2 млн. лв. изчезнали от полицейски склад

cigari

Трима полицаи бяха задържани за изчезването на 367 218 кутии цигари без бандерол от складова база на МВР в с.Згалево, Плевенско, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

През 2009 г. властите открили над 620 000 кутии цигари „Виктори”, „Ракел” и „Ем Джи” без бандерол, но с неизвестен собственик. Папиросите били преместени в полицейския склад като веществено доказателство.

Преди почти година, на 28 март 2016 г. била извършена проверка в обекта. Вратата била заключена с катинар и верига, имало и поставен печат от служител на ОДМВР-Плевен. Първоначално са установени наредени кашони и чували с цигари от различни марки по начин, който привидно да създаде впечатление, че складът е пълен.

При внимателен оглед на помещението било установено, че от него липсват 367 218 кутии цигари без бандерол на стойност 2 305 491 лв. Разследващите са установили, че кражбата е извършена през 2014 г. от служители на местното ОДМВР.

Прокурори от звеното „Антикорупция” и следователи от НСлС разследват случая, като се извършват претърсвания и изземвания в жилища на заподозрените.