close
България

Отново опити за телефонни измами в Ямбол

telefonni-izmamnici-alo

Днес в дежурната част на ОДМВР – Ямбол са постъпили няколко сигнала от жители на Ямбол, станали обект на опит за телефонни измами по познатата  схема:  „оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници“.

Уважаеми съграждани, бъдете бдителни! Ако по телефона си получите обаждане от непознат, който заявява, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие във връзка с задържането на измамници, като за целта поиска да предадете наличните си  спестявания и златни накити, то това е сигурен знак, че спрямо Вас се извършва опит за измама. Уверяваме Ви, че служителите на реда по никакъв повод не търсят съдействие от гражданите по този начин.

Помнете: В никакъв случай не изпълнявайте указания, в които Ви искат пари по телефона, независимо кой и по какъв повод отправя искането! Не предоставяйте лични и данни на свои близки по телефона! Измамниците използват различни сценарии, дори чрез заплахи. Постоянно променят тактиката си, но винаги ИСКАТ ПАРИ и то спешно. За да постигнат целта си,  те ангажират вниманието на своите жертви и задържат телефона отворен до осъществяване на престъпното деяние.

При подобни случаи, опитайте веднага да се свържете с близките си, сигнализирайте на тел. 112 или в най-близкото Районно управление на МВР.