close
България

Приключи санирането на блок № 11 в кв. „Клуцохор“

DSC_4456

Санирането на блок № 11 в кв. „Клуцохор“ приключи. Той беше обновен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Предстои блокът да бъде въведен в експлоатация.

Жителите на блока споделиха пред кмета Стефан Радев днес, че вече са усетили подобренията по домовете си и благодариха на общинското ръководство и изпълнителите за добрата работа по обекта.

„Радвам се, че сте се включили в програмата – вие и вашите съседи. Радвайте се на това удобство и ви апелирам да призовете още граждани на Сливен да се възползват от програмата“, заяви от своя страна кметът Радев.

Строително-ремонтните дейности по жилищната сграда стартираха през септември 2018 г. Блокът е със 7 входа, с различни по брой етажи. Беше извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Вратите на входоветe бяха подменени. Беше сменена и тази част от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност.

Строителят на жилищния блок е ,,Пи Ес Пи ”, а строителният надзор беше поверен на ,,Ивт Консулт ” ЕООД – София.

Санирането в град Сливен продължава.