close
България

С тържествен концерт в зала „Сливен“ беше отбелязан 140-годишният юбилей на болницата

DSC_0639

Почетен плакет от Министерството на здравеопазването получи МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Той бе връчен на изпълнителния директор д-р Васислав Петров от Ваня Величкова – главен секретар на министерството. Тя поднесе и поздравителен адрес от името на министър Кирил Ананиев. Това стана по време на тържественото отбелязване на 140-та годишнина от създаването на болницата, което се проведе в зала „Сливен“. Заместник-кметът Румен Иванов връчи почетен знак „плакет“  от името на Община Сливен

Изпълнителният директор на болницата д-р Васислав Петров изнесе доклад за историята на лечебното заведение и развитието му през годините. Той благодари на всички, дали своя принос за утвърждаване на доброто име на болницата и достигането на високи стандарти в здравеопазването.

Трима  утвърдени лекари, с дългогодишен опит, бяха удостоени с награди за цялостна дейност – анестезиологът д-р Димитър Боянов, неврологът д-р  Зарка Бояджиева и д-р Соня Михайлова – акушер-гинеколог. Тримата благодариха за признанието и пожелаха на младите си колеги да работят  със сърце, в името на живота и здравето на своите пациенти.

Официални гости на тържеството бяха Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Ионикий, областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, директорът на РЗИ – д-р Петя Балулова, народни представители, изпълнителни директори и главни медицински сестри на болници.

След официалната церемония се проведе концерт с участието на балет „Адажио“, изпълнители от вокално студио „Усмивка“, акробати от клуб „Стефан Данчев“ и Ансамбълът за народни песни и танци – Сливен.