close
България

1200 евро за квадратен метър в бургаския „Лазур“

imot-danyci-smetki

1200 евро за квадратен метър са стигнали цените в бургаския жк „Лазур“. Засилено търсене е повишило цената на имотите в Бургас с около 10 на сто. Според брокера Нина Арнаудова за първите три месеца на 2016 г. се наблюдава 12 % ръст на сделките в Бургаско.

Брокерите коментират, че причина за това са от една страна драстичното намаляване на лихвите по депозити и от друга- спадът на лихвите на ипотечните кредити. Двустайните и тристайните жилища се търсят най-много, като около 55 % от купувачите стават притежатели на първи собствен дом, а 31 % го сменят с друг, за да повишат стандарта си. 14 % пък действали с цел инвестиция.

Това стана ясно по време на среща на фирми, занимаващи се с недвижими имоти в бургаския хотел „Приморец“.

Основни купувачи сега са българите. Те търсят не само жилища, но и ваканционни имоти- студия за около 20 000 евро и едностайни до 35 000 евро.

Част от купувачите били нашенци живеещи извън страната, които през лятото искали да отдават имотите под наем. Що се отнасяло до руските клиенти, то те предпочитали да купуват имоти близо до голям град в които да живеят цяла година. /trud.bg