close
България

18 бежанци с обвинения за безредиците в лагера в Харманли

harmanli

Районната прокуратура в Харманли повдига обвинения на 18 чужденци за безрадиците в бежанския лагер в града на 24 ноември, съобщава „Дарик“. Мигрантите са привлечени като обвиняеми за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта и отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост, съобщават от прокуратурата. Обвинените хора са разпознати от свидетели очевидци.
При бунтове в лагера в четвъртък, потушени от полицията, пострадаха 24 полицаи и двама бежанци, а 400 души бяха задържани. Унищожено бе имущество на Държавната агенция на бежанците.
С постановление на наблюдаващия прокурор осемнадесетте обвиняеми ще бъдат задържани за срок до 72 часа. До момента е установено, че те са участвали в безредиците, като са унищожавали вещи, хвърляли камъни, удряли полицейски служители и извършвали и други непристойни действия.
Прокуратурата в Харманли е образувала досъдебно производство срещу полицаи за причиняване на телесни повреди на двама чужденци. Установява се самоличността на служителите на МВР, причинили телесните повреди на двамата чужденци.