close
България

23-годишен мъж опита да подкупи полицаи, за да не му вземат оръжието

syd

 

Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд Николай Н. (на 23 г. от гр. Стралджа). Той е обвинен за това, че на 06.05.2017 г., около 12:45 ч., в гр. Ямбол, на ул.Граф Игнатиев, до бл. 2 дал подкуп – сума от 60 лв. на двама полицейски служители – длъжностни  лица, за да не извършат действие по служба – да не изземат при извършена му проверка, намерен в негово държане непринадлежащ му газ-сигнален пистолет и 15 броя боеприпаси за него – престъпление по чл. 304а, вр.чл. 304, ал. 1 от НК, съобщиха от прокуратурата.

На горепосочената дата полицейски служители забелязали, че автомобилът, който Николай Н., управлявал се движи с висока скорост. Служителите на реда предприели действия и го застигнали, като при червен светофар на сигнална уредба паркирали зад него. В последствие му разпоредили да спре след кръстовището, което подсъдимият извършил. В полицаите се породило съмнение, че Николай Н. може да управлява автомобила след употреба на алкохол. Униформените не били оторизирани да извършат подобна проверка и извикали свои колеги от пътна полиция. След като те пристигнали подсъдимият отказал да се подложи на проверка с техническо средство, за което му било съставен акт за постановяване на административно нарушение. Подсъдимият не представил и документ за правоуправление, като обяснил, че то му било отнето по-рано същата сутрин за шофиране с 2,80 промила алкохол в кръвта. При огледа на автомобила е открит и газов пистолет с боеприпаси за него, за който също не бил представен документ за собственост и разрешително. Подсъдимият не желаел полицаите да му вземат пистолета, а те от своя страна съставили протокол. Подсъдимият разписал протокола и получил своето копие от него. След като го взел, сложил под листа сумата от 60 лв. и го върнал в полицейския автомобил, поставяйки го върху оригинала. Тогава отправил молба към полицаите да не му вземат пистолета, а с парите да се почерпят.

Николай Н. бил задържан.

Към момента Николай Н. се намира в затвор, където търпи наказание „лишаване от свобода“ за шофиране на автомобил в нетрезво състояние.

Окръжен съд – Ямбол  е насрочил заседанието си за 07.07.2017 г.