close
България

8 г. затвор за Ахмед, пренасял през границата 156 кг. екстази

syd

Ефективно наказание от 8г. „лишаване от свобода“ получи Ахмед Мустафов от с. Звездица, общ. Омуртаг, обл. Търговище. Той е признат за виновен за това, че на 25.02.2016 г. през ГППП „Малко Търново“, с товарен автомобил, без надлежно разрешително,  направил опит да пренесе през границата на страната от Р. България към Р. Турция, високорисково наркотично вещество – 87 пакета екстази във вид на таблетки , с общо бруто тегло близо 156 кг., на стойност 3 889 000 лв. – престъпление по чл.242 ал.ІV вр. с ал.ІІ, вр. с чл.18 ал.1 от НК, съобщиха от прокуратурата.

Опитът е останал недовършен поради причини, които не са зависили от обвиняемия Мустафов, а именно поради извършване на митническата проверка.

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. То е наложено след като Мустафов е признал всички факти по обвинителния акт и признавайки вината си, е сключил споразумение с Прокуратурата.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд-Бургас, е окончателно и има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда.