close
България

8 месеца затвор за бургазлия, шофирал пиян

syd

Наложиха ефективно наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ на Димитър Петров (на 43 г. от гр. Бургас). Той е признал вината си за това, че на 22.10.2017 г. в гр. Бургас, по бул. „Стефан Стамболов“, до бензиностанция „Петрол“, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка „Фолксваген“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 2,43 на хиляда, установено по надлежния ред с Протокол за химическа експертиза на „Базова научно техническа лаборатория“ при ОД на МВР-Бургас, след като вече е бил осъждан с влязла в сила осъдителна присъда за същото престъпно деяние – престъпление по чл. 343б, ал. 2, вр. с ал.1, вр. с чл. 55 от НК, съобщиха от прокуратурата.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. На Димитър Петров е наложена и „глоба“ в размер от 350 лв. Той е и лишен от право да управлява превозно моторно средство да срок от 24 месеца.

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Бургас има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда и не подлежи на обжалване.