close
България

Бургас с проект за ново спортно училище

2

Държавното спортно училище „Юрий Гагарин“ и Община Бургас започват процедура за създаването на концепция за изграждането на изцяло нова база на учебното заведение.

Проектът ще се реализира по процедура Концепции за интегрирани териториални инвестиции на Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027.

Спортното училище ще работи в партньорство с Община Бургас по реализирането на концепцията. Тя ще премине няколко етапа на одобрение преди да бъде дадено съгласие за финансиране.

Новото спортно училище ще се намира в близост до спортна зала „Арена Бургас“ и ще разполага с тренировъчни зали, басейн, общежитие и открити зони за спорт.

Основният акцент на концепцията за новата гимназия е развитието на образованието и ученето през целия живот чрез изграждане на необходимата материално – техническа база.

В подготовката и реализирането на идеята за ново спортно училище със свои идеи участват представители на местната власт и гражданското общество, в това число Община Бургас и спортни клубове от града, сред които Плувен клуб „Бриз“, Клуб по спортна акробатика „Нефтохимик – 2011“ Бургас, Клуб по класическа борба „Черноморец“, Клуб по борба „Черноморец“, „СКХГ Черноморец“.

Развитието на образованието на територията на община Бургас е един от безусловните стратегически приоритети на Плана за интегрирано развитие на община Бургас през периода 2021-2027 г.

Предложението за партньорско споразумение между Спортно училище „Юрий Гагарин“ и Община Бургас ще бъде гласувано на предстоящата сесия на Общинския съвет.