close
България

Двама македонци са задържани за взломна кражба в Бургас

policiq

В резултат на полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Пето Районно управление – Бургас са установени извършителите на взломната кражба на : сумата от 1 500 лв., златен мъжки пръстен, боен пистолет марка заедно с пълнител и 18 бойни патрони за него, както и връзка секретни ключове, собственост на 57- годишен бургазлия, осъществена на 03.09.т.г. за времето от 10.30 ч. до 12.30 ч. от дома му, разположен на ул. «Перущица», чрез взломяване на входната врата и последващо взломяване на неподвижна метална каса, намираща се в жилището. Това са двама македонски граждани / на 33 и 35 години/, които са задържани във Варна.

Същите се придвижвали с лек автомобил «Ауди А 3», с македонска регистрация. Извършени са множество действия по разследването, сред които : оглед, разпити на свидетели, претърсване и изземване  и др. В автомобила на македонците са намерени и иззети откраднатия златният пръстен, бойния пистолет с пълнителя и намиращите се в него бойни патрони.

Материалите по случая са докладвани в Бургаска районна прокуратура, като с прокурорско постановление извършителите са задържани за срок до 72 часа. С определение на Бургаски районен съд от 06.09.т.г. на обвиняемите е взета мярка за неотклонение «задържане под стража».

Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.